Iniţiativă PDM: Majorarea cu până la 50 la sută a salariilor primarilor şi funcţionarilor din sfera socială
10/07/2018
Iniţiativă PDM: Majorarea cu până la 50 la sută a salariilor primarilor şi funcţionarilor din sfera socială
Primarii şi funcţionarii din sfera socială din oraşe şi sate vor avea salarii majorate cu până la 50 la sută. Partidul Democrat din Moldova (PDM) a decis să susţină politic un proiect de lege în acest sens. Majorările salariale ar putea fi aplicare deja din luna august. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele PDM, Vlad Cebotari, la briefingul de presă organizat după şedinţa săptămânală a formaţiunii. 

”Astăzi, Partidul Democrat a decis să susţină politic în Parlament soluţiile prezentate de colegi, până la finalul acestei sesiuni, să urgentăm procedurile, astfel încât majorările respective să devină efective cât mai rapid”, a spus Cebotari.

Acesta a explicat că resursele necesare pentru majorări sunt din contul veniturilor în creştere ale bugetului de stat, dar şi din contul celor suplimentare înregistrate în raioane. 

”Pentru acest an, banii vor fi de la bugetul de stat, iar din anul viitor, vor fi şi alte surse de finanţare, inclusiv din contul serviciilor prestate în teritoriu”, a explicat Cebotari. 

Vicepreşedintele PDM a mai spus că decizia de majorare a salariilor funcţionarilor şi aleşilor a fost luată în urma întâlnirilor cu reprezentanţii administraţiei publice locale. ”În ultima perioadă, conducerea Guvernului a avut întâlniri cu primarii din toată ţara. La fel, şi conducerea Partidului Democrat a discutat cu primarii afiliaţi formaţiunii noastre politice, unde au fost abordate problemele cu care se confruntă aceştia. Unele probleme sunt în curs de rezolvare, la altele încă se caută soluţii”, a precizat Vlad Cebotari şi a mai spus că Guvernul urmează să vină cu soluţii şi la alte probleme abordate de administraţia locală.