700 de locuri de muncă la Donduşeni. Compania va exporta în UE
20/07/2018
700 de locuri de muncă la Donduşeni. Compania va exporta în UE
Peste 700 de locuri de muncă vor fi deschise la Donduşeni, iar primele angajări s-au făcut deja. Acolo, lucrările de construcţie a fabricii de textile sunt pe ultima sută de metri. Conducerea firmei caută cusătorese cu experienţă, dar sunt binevenite şi cele care abia se iniţiază în domeniu. 

Svetlana Polîmscaia lucrează cusătoreasă de zece ani. A venit la fabrica din Donduşeni pentru condiţiile foarte bune de muncă. 

"E la noi acasă în Moldova. Ne simţim bine. Decât prin străini, tot mai bine la noi acasă", a zis Svetlana Polîmscaia, cusătoreasă.

Până acum, Eugenia Anuşca a muncit la Bălţi. S-a bucurat când a auzit că va avea de lucru aproape de casă.

"Foarte mult suntem bucuroşi, dar să vedem mai departe ce o să fie. Noi o să punem toate sârguinţele să lucrăm. E acasă, suntem pe loc. Foarte bine", a spus Eugenia Anuşca, cusătoreasă.

Cusătoresele care ştiu meserie spun că au de învăţat lucruri noi, pentru că se lucrează după tehnologii moderne. În acelaşi timp, sunt ajutate şi femeile care nu au deloc experienţă în domeniu. 

"La celelalte fabrici am făcut alte modele, dar aici vine şefa, ne arată."

"Ne explică foarte bine cum să lucrăm. Stau prima dată la maşina de cusut şi îmi reuşeşte."

"Pe lângă numărul de angajaţi direcţi va genera încă peste o sută de locuri de muncă conexe de care vor avea nevoie fabrica şi angajaţii ei. Vor apărea locuri de muncă în serviciile de alimentaţie publică, în transport, comerţ. Toţi vor avea mai mult de lucru", a declarat Vadim Lesnic, preşedintele raionului Donduşeni.

Fabrica de textile va avea o hală de producere, una de depozit, dar şi o cantină. Confecţiile vor fi exportate pe piaţa Uniunii Europene.

Sursa: Publka.md